Domů » Zvířata » poletuška slovanská

poletuška slovanská

Pteromys volans

Kontinenty Asie, Evropa
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď veverkovití (Sciuridae)
Hmotnost kolem 150 g
Rozměry délka s ocasem 22-34 cm
Výskyt Severní Evropa a ceslý sever Asie až do Japonska – severské jehličnaté a listnaté lesy v tajze.
Potrava Listy, semena, plody a ořechy rostlin, výjimečně vajíčka a mláďata ptáků.
Rozmnožování Samice rodí po cca 35 dnech 2-3 mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.