Domů » Zvířata » manul

manul

Otocolobus manul

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď kočkovití (Felidae)
Hmotnost 3–4,5 kg
Rozměry délka těla: 50–65 cm, délka ocasu 21–31 cm
Výskyt centrální Asie, od Kaspického moře po Čínu a Mongolsko. Žije na kamenitých, suchých stepích a v horách až do nadmořské výšky 5 000 metrů.
Potrava Jejich hlavní kořistí jsou pišťuchy (piky) a malí hlodavci. Loví také hmyzožravce a ptáky.
Rozmnožování Koťata se rodí po 9–10 týdnech. Bývá jich 3 až 6.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jolana Tuhá a Václav Bober (Přelouč)
  • Martina Švandová (Jihlava)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat