Domů » Zvířata » mangabej černý

mangabej černý

Lophocebus aterrimus

Kontinenty Afrika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď kočkodanovití (Cercopithecidae)
Hmotnost 10-12 kg
Rozměry 140-160 cm včetně ocasu
Výskyt rovníková západní Afrika – tropické lesy
Potrava Živí se rostlinami, jejich ovocem, květy i listy, loví i drobné obratlovce a bezobratlé.
Rozmnožování Samice rodí po šestiměsíční březosti zpravidla jedno mládě.

Seznam adoptivních rodičů

  • Eva Dawidková, Ing. (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 5 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat