Domů » Zvířata » mara slaništní

mara slaništní

Dolichotis salinicola

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď morčatovití (Caviidae)
Hmotnost 2,5 kg
Rozměry délka těla 36 – 49 cm, délka ocasu 1,5 – 3,5 cm
Výskyt Paraguay, jižní Bolívie, severozápadní Argentina
Potrava listy, byliny, tráva a další rostlinná strava
Rozmnožování Samice na svět přivádí po 77 denní březosti jedno až tři mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.