Domů » Zvířata » levhart cejlonský

levhart cejlonský

Panthera pardus kotiya

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď kočkovití (Felidae)
Hmotnost 30-50 kg
Rozměry délka: 110-150 cm, kohoutková výška: do 75 cm
Výskyt Srí Lanka
Potrava Loví malé i velké savce, nejčastěji jelena axise, dále ptáky a plazy.
Rozmnožování Doba březosti je 90-113 dní. Vrh tvoří nejčastěji 2 mláďata (vzácněji 3). Ty zůstávají s matkou 1,5-2 roky.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 20 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat