lenochod dvouprstý

Choloepus didactylus

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád chudozubí (Xenarthra)
Čeleď lenochodovití dvouprstí (Megalonychidae)
Hmotnost 4-8 kg
Rozměry až 70 cm
Výskyt Venezuela, severní Brazílie, Guayana, Surinam, Francouzská Guayana – tropické pralesy
Potrava Potrava se skládá z listí, ale i větviček a plodů; zřídkakdy i z drobných obojživelníků nebo plazů.
Rozmnožování Samice je březí 240-325 dnů a poté rodí ve větvích stromů jediné mládě, které se svými drápy celý následující rok pevně drží na břiše své matky.

Seznam adoptivních rodičů

  • Miloslava Čírtková, PhDr. (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 5 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat