Domů » Zvířata » levhart perský

levhart perský

Panthera pardus saxicolor

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď kočkovití (Felidae)
Hmotnost až 70 kg
Rozměry kohoutková výška: až 80 cm, celková délka: až 190 cm
Výskyt Vyskytoval se v Íránu, Ázerbájdžánu, Turecku, Gruzii, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Pákistánu, Tádžikistánu a Afghánistánu.
Potrava K jeho oblíbené kořisti patří koza bezoárová, džejran, zajíc polní, srnec obecný, kozorožec kavkazský, urial, muflon, prase divoké a dikobraz srstnatonosý.
Rozmnožování Doba březosti trvá v průměru 90 – 106 dní. Samice rodí obvykle 2 mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jiří Čírtek, PhDr. (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 20 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat