Domů » Zvířata » lemur rudočelý

lemur rudočelý

Eulemur rufifrons

Kontinenty Afrika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď lemurovití denní (Lemuridae)
Hmotnost 2,7 kg
Rozměry tělo 400 mm, ocas 550 mm
Výskyt středozápadní a jihovýchodní pobřeží Madagaskaru
Potrava plody, listy, větvičky, kůra, občas hmyz
Rozmnožování Koncem dubna rodí samice po 120 dnech březosti jedno až dvě mláďata. Sameček se rozezná již po narození podle rudé čelenky. Zpočátku samice drží mláďata na hrudi, později je nosí na zádech.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat