Domů » Zvířata » lemur kata

lemur kata

Lemur catta

Kontinenty Afrika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď lemurovití denní (Lemuridae)
Hmotnost 2-2,5 kg
Rozměry délka těla 40 – 46 cm, délka ocasu 65 – 63 cm
Výskyt Jih a jihozápad Madagaskaru – lesy s trnitým podrostem
Potrava Převažuje rostlinná potrava – plody a listy ale i hmyz, ptáčata a malé druhy chameleonů.
Rozmnožování Samice je říjná obvykle jen 4 – 6 hodin, maximálně 2 – 3 dny. Během této doby se páří s více samci. Březost 136 dní.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat