Domů » Zvířata » kusu liščí

kusu liščí

Trichosurus vulpecula

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď kuskusovití (Phalangeridae)
Hmotnost 1,5-4 kg
Rozměry délka těla 40-60 cm, ocas dlouhý kolem 30-40 cm
Výskyt Austrálie, Nová Guinea, vysazen na Novém Zélandu, lesy a křoviny v divočině i v blízkosti lidských obydlí.
Potrava Listy a plody rostlin, občas drobní obratlovci, ptačí vejce, bezobratlí a ve městech vybírá i popelnice.
Rozmnožování Samice rodí až 3 mláďata po 17-25 denní březosti.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat