Domů » Zvířata » klokan uru

klokan uru

Thylogale brunii

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď klokanovití praví (Macropodidae)
Hmotnost 4-5,5 kg
Rozměry 120-150 cm
Výskyt Indonésie, Papua-Nová Guinea
Potrava Zelené části rostlin, jejich semena a plody.
Rozmnožování Samice je březí okolo 30 dnů, poté rodí jedno mládě, které po porodu nosí ve vaku dalšího půl roku.

Seznam adoptivních rodičů

  • Denisa Ruttnerová, Václav a Rozárka Baštovi (Benešov)
  • Richard Šrek
  • Martin Horáček (Havlíčkův Brod)
  • 8.A ZŠ Masarykova (Telč)
  • Vaneska Wurschy z Třebíče (chtěla prodat svoje hračky, aby pomohla klokánkovi)
  • Beátka Hartmanová (Třebíč)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat