Domů » Zvířata » klokan uru

klokan uru

Thylogale brunii

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď klokanovití praví (Macropodidae)
Hmotnost 4-5,5 kg
Rozměry 120-150 cm
Výskyt Indonésie, Papua-Nová Guinea
Potrava Zelené části rostlin, jejich semena a plody.
Rozmnožování Samice je březí okolo 30 dnů, poté rodí jedno mládě, které po porodu nosí ve vaku dalšího půl roku.

Seznam adoptivních rodičů

  • Děti od Špitálského rybníka Telč
  • Ladislav Dvořák (Znojmo)
  • Žlutá třída MŠ Duha, Třebíč – Dukovanská
  • Hana a Simonka Procházkovy (Kamenice)
  • Miki Pešl (Moravské Budějovice)
  • Natálie a Sofie Štrejbarovy (Třešť)
  • SDH RYNÁREC
  • Honzík a Kubík Hladíkovi (Jihlava)
  • Zuzana a Martin Hudíkovi (Chotěboř)
  • Míchalovi (Kunice)
  • Jolana Matějková (Třebíč)
  • Alena a Karel Tomkovi
  • Káťa a Daneček Votavovi a Leontýnka , Katka a Roman Kružíkovi (Brtnice)
  • Eva Svítilová (Kolín)
  • Houlíkovi (Mnichovice 120)
  • Buďovi (Třebíč)
  • Denisa Ruttnerová, Václav a Rozárka Baštovi (Benešov)
  • Richard Šrek
  • Martin Horáček (Havlíčkův Brod)
  • 8.A ZŠ Masarykova (Telč)
  • Vaneska Wurschy z Třebíče (chtěla prodat svoje hračky, aby pomohla klokánkovi)
  • Beátka Hartmanová (Třebíč)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat