Domů » Zvířata » karakal

karakal

Caracal caracal

Kontinenty Afrika, Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď kočkovití (Felidae)
Hmotnost 13-18 kg
Rozměry Tělo je dlouhé 60-80 cm, ocas měří 20-30 cm.
Výskyt Afrika, Přední, Střední a jižní Asie až po Indii.
Potrava především hlodavci, damani, menší gazely a různí ptáci
Rozmnožování Samice je březí 69-78 dnů a rodí obvykle 2-4 mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

  • Helena Čurdová (Jihlava)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat