kasuár přílbový

Casuarius casuarius

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád kasuáři (Casuariiformes)
Čeleď kasuárovití (Casuariidae)
Hmotnost samec kolem 30 kg, samice až 58 kg
Rozměry délka těla až 150 cm
Výskyt SV Austrálie, Nová Guinea – tropické deštné lesy, eukalyptové háje
Potrava plody, semena, hmyz, drobní obratlovci
Rozmnožování Samice snáší 3-6 vajec, na kterých sedí pouze samec asi 50 dní.
Zajímavost

Přilbice pomáhá kasuárům při pohybu v hustém podrostu. O potomstvo pečuje pouze samec, sedí na vejcích a chrání mláďata, která jsou zpočátku pruhovaná.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat