marabu africký

Leptoptilos crumeniferus

Kontinenty Afrika
Skupina Ptáci
Řád brodiví (Ciconiiformes)
Čeleď čápovití (Ciconiidae)
Hmotnost 4 – 8,9 kg
Rozměry délka těla 89 – 120 cm
Výskyt Afrika – otevřená krajina, buš
Potrava zdechliny, malí obratlovci, větší hmyz
Rozmnožování Samice snáší 2 – 3 vejce a sedí na nich 30 – 31 dní.
Zajímavost

Je příbuzný našich čápů. Přestože jeho hlavní potravou jsou zdechliny, dovede obratně chytat myši, kraby.

Seznam adoptivních rodičů

  • hudební kapela MARABU (Jihlava)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat