kachnička šedoboká

Callonetta leucophrys

Kontinenty Amerika
Skupina Ptáci
Řád vrubozobí (Anseriformes)
Čeleď kachnovití (Anatidae)
Hmotnost 200 – 360g
Rozměry 35 – 38 cm
Výskyt Jižní Amerika – tropické bažinaté lesy
Potrava různé části rostlin, semena
Rozmnožování Samice snáší 16 – 12 vejce, doba inkubace je 26 – 28 dnů.
Zajímavost

Žije v párech nebo menších skupinách. Hnízda staví v dutinách stromů. Sameček je zbarvený výrazněji než samička.

Seznam adoptivních rodičů

  • Klára Čechová (Sadská)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat