Domů » Zvířata » kapybara

kapybara

Hydrochoerus hydrochaeris

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď morčatovití (Caviidae)
Hmotnost 30-70 kg
Rozměry 50-60 cm
Výskyt Jižní Amerika od Panamy až po Argentinu
Potrava traviny, listy a kůra dřevin a plody
Rozmnožování Samice rodí jednou ročně po pětiměsíční březosti až 8 mláďat, obvykle jich však bývá méně.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jan Zamrzla (Brno)
  • Vladimír Procházka (Brno )
  • Jan Vltavský a Pavlína Koubková (Jihlava)
  • Překladatelská agentura České překlady s.r.o.
  • MVDr. Zdeněk Kolář (Krnov)
  • Lenka Mrázová (Výheň)
  • Staňkovi (Vrcha, Chrudim)
  • Martin Kovačka
  • Psí depozitum Litvínov
  • Bencovi (Kozárov)
  • Robert, Natálka a Emilka (Praha)
  • Helena a Pavel Foitlovi (Třebíč)
  • Dominika Kovaříková (Luka nad Jihlavou)
  • Pavla Stráníková (Brno)
  • Mokrá rodina- Káťa, David a Martina
  • Šárka Horynová (Třebíč)
  • Tomanovi (Havířov)
  • Klára Tomášková (Praha)
  • KT Solution s.r.o., Brno
  • Lukáš Hacura (Lanškroun)
  • Jarda + Ája, Rozsochy

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat