vakoveverka létavá

Petaurus breviceps

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď vakoveverkovití (Petauridae)
Hmotnost 90-150 g
Rozměry délka těla 16-21 cm
Výskyt Východní a severní Austrálie a Nová Guinea – tropické lesy
Potrava ovoce, zelenina, květy, hmyz, myši
Rozmnožování Samice rodí po 15-17 dnech březosti dvě mláďata, která nosí ve vaku 70 dnů.

Seznam adoptivních rodičů

  • 5.A ZŠ Přibyslav (Přibyslav)
  • Ing. Tereza Obrdlíková (Jihlava)
  • Vojtěch Popík (Havlíčkův Brod)
  • Radka Kotenová, Petra Svobodová, Bohuslav Svoboda

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat