vakorejsek čtyřprstý

Dasyuroides byrnei

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád kunovci (Dasyuromorphia)
Čeleď kunovcovití (Dasyuridae)
Hmotnost 70-150 g
Rozměry měří 16-18 centimetrů a ocas má dlouhý 11-14 cm
Výskyt Austrálie – polopouště
Potrava Živí se hlavně hmyzem a pavouky, ale i malými ještěry, ptáky a savci.
Rozmnožování Většinou vrh čítá 5-6 mláďat a březost trvá 36 dní. Poté jsou mláďata 30 dní ve vaku.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.