Domů » Zvířata » tamarín pinčí

tamarín pinčí

Saguinus oedipus

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď malpovití (Cebidae)
Hmotnost 300-450 g
Rozměry délka těla: 21-26 cm, délka ocasu: 33-41 cm
Výskyt Žije pouze ve zbytcích přímořských pralesů severozápadní Kolumbie.
Potrava Živí se ovocem, semeny, výpotky stromů, bobulemi, výhony a květy. Chytá nejrůznější živočišnou potravu včetně ještěrek, myší a ptáků a jejich vajec.
Rozmnožování Samice je březí 140, rodí jedno, většinou však dvě mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

  • Petra Svobodová (Mrákotín)
  • Mário Nádaský (Třebíč)
  • Viki a Ilona Romerovi (Osík)
  • Anežka a Eliška Szebistovy (Třebíč)
  • Monika & Lukas On The road
  • Ludmila Tvrdoňová
  • Jandáčovi (Strmilov)
  • Markéta Kuřitková (Velké Meziříčí)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat