Domů » Zvířata » surikata

surikata

Suricata suricatta

Kontinenty Afrika
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď promykovití (Herpestidae)
Hmotnost 600-1000 g
Rozměry délka těla: 25-35 cm, délka ocasu: 17-25 cm
Výskyt Jižní Afrika – suché stepní a polopouštní oblasti
Potrava Skládá se z hmyzu (termiti,kobylky nebo saranče), pavouků a ze štírů (surikaty jsou imunní vůči jejich jedu); z menších obratlovců (hadi, ještěrky nebo hlodavci); také však z kořenů nebo z cibulek rostlin.
Rozmnožování Březost trvá 11 týdnů a v doupěti se ve zvláštní komoře vyložené trávou rodí 2 až 5 mláďat.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jaromír Pešout (Havlíčkův Brod)
  • Michal Žák (Zruč nad Sázavou)
  • Marie Svobodová (Jihlava)
  • Žáci ZŠ Benešova (Třebíč)
  • Jaromír Němeček (Brno)
  • Dagmar Adamová (Uhlířské Janovice)
  • Martina a Roman Jelínkovi (Třešť)
  • Tomáš Herr (Havlíčkův Brod)
  • Roman Vácha a Aneta Jílková (Kochánov a Havlíčkův Brod)
  • Petra Kopicová a Martin Nový (Veselý Žďár)
  • Jana , Martin, Alžbětka a Jerrýsek Vlčkovi (Kochánov)
  • Ema a Lucie Kounických (Kutná Hora)
  • Petr „Surikata“ Kučera s rodinou (Pavlov)
  • Míla, Matěj a Mojmír Žákovi (Havlíčkova Borová)
  • Jindřich Čech (Brno)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat