Domů » Zvířata » pižmovka ostruhatá

pižmovka ostruhatá

Plectropterus gambensis gambensis

Kontinenty Afrika
Skupina Ptáci
Řád vrubozobí (Anseriformes)
Čeleď kachnovití (Anatidae)
Hmotnost 4 – 6,8 kg
Rozměry 75 – 115 cm
Výskyt Afrika – travnatá okolí řek a jezer
Potrava části rostlin, semena, vodní vegetace
Rozmnožování Samice snáší 1 – 3 vejce, doba inkubace je 24 – 26 dnů.
Zajímavost

Na ohbí křídel mají rohovité výrůstky – ostruhy.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat