Domů » Zvířata » panda červená

panda červená

Ailurus fulgens fulgens

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď pandy malé (Ailuridae)
Hmotnost 3-6 kg
Rozměry délka těla: 50-63 cm, délka ocasu: 28-48 cm
Výskyt podhůří Himálaje – chladné a vlhké lesy, džungle a bambusové háje
Potrava Jsou převážně býložravé. Krmí se ovocem, zeleninou, trávou, výhonky a větvičkami stromů. Z živočišné potravy přijímají vejce, myši, menší potkany.
Rozmnožování Samice dokáže odložit porod mláďat do vhodné situace až o týden, možná i více. Po 114 až 145 dnech březosti se mláďata rodí v dutině stromu.

Seznam adoptivních rodičů

  • Petra Janů (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 10 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat