oviječ filipínský

Paradoxurus hermaphroditus philippinensis

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Řád cibetkovití (Viverridae)
Hmotnost 5 kg
Rozměry délka 100 cm
Výskyt Indie, jižní Čína, Malajsie, Srí Lanka, Sundské ostrovy, Filipíny a další ostrovy – lesy a pralesy
Potrava hlavně plody, občas menší živočichy, hmyz, ptáky a jejich vejce
Rozmnožování Březost trvá 61–63 dnů, počet mláďat 2–5.

Seznam adoptivních rodičů

  • Miroslava Jurkasová (Geršov)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat