outloň malý

Nycticebus pygmaeus

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď outloňovití (Lorisidae)
Hmotnost Samci váží okolo 460 g a samice 370 g.
Rozměry délka těla je 21-29 cm
Výskyt Laos, Kambodža, Vietnam – pralesy
Potrava Polovinu potravy tvoří ovoce. Zbytek jsou drobní obratlovci, hmyz, ptačí vejce a výhonky.
Rozmnožování Samice rodí po 188 dnech březosti většinou jedno mládě, které samice kojí až čtyři měsíce. Pevnou potravu však začínají přijímat mnohem dříve.

Seznam adoptivních rodičů

  • Silvie Brychtová (Kamenice nad Lipou)

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.