Domů » Zvířata » osinák africký

osinák africký

Atherurus africanus

Kontinenty Afrika
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď dikobrazovití (Hystricidae)
Hmotnost 3 kg
Rozměry 40-50 cm
Výskyt Afrika – tropický deštný les až do výšek 3000 m. n. m.
Potrava listy, květy a plody
Rozmnožování Samice je březí déle než samice ostatních hlodavců (asi 100–110 dní) a rodí 1–4 dobře vyvinutá mláďata, která dospívají asi po 2 letech.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat