Domů » Zvířata » husička vdovka

husička vdovka

Dendrocygna viduata

Kontinenty Afrika
Skupina Ptáci
Řád vrubozobí (Anseriformes)
Čeleď kachnovití (Anatidae)
Hmotnost 0,6 – 0,8 kg
Rozměry délka až 48 cm
Výskyt Jižní Amerika, Afrika, Madagaskar (zarostlé břehy řek a jezer)
Potrava trávy, vodní rostliny a jejich části
Rozmnožování Samice sedí na 4 – 6 vejcích cca 26 dnů.
Zajímavost

Drobný druh husy, který patří v některých oblastech k nejpočetnějším druhům vrubozobých ptáků. Ukrývá se v hustých porostech trávy podél vody.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat