Domů » Zvířata » hroznýš Dumérilův

hroznýš Dumérilův

Acrantophis dumerili

Kontinenty Afrika
Skupina Plazi
Řád šupinatí (Squamata)
Čeleď hroznýšovití (Boidae)
Hmotnost 4-8 kg
Rozměry 180-300 cm
Výskyt Madagaskar – sušší oblasti a lesy
Potrava Živí se drobnými druhy savců a ptáků.
Rozmnožování Jako ostatní hroznýši jsou také vejcoživorodí. To znamená, že vejce se inkubují 6 – 8 měsíců v těle samice a mláďata se líhnou v průběhu porodu.
Zajímavost

Tito hroznýši patří mezi velmi vzácné plazy. V přírodě jsou ohrožení především devastací přirozeného životního prostředí a vypalováním původních pralesů, kterých na Madagaskaru zbylo jen asi 10 %.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat