flétnák tasmánský

Gymnorhina tibicen hypoleuca

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád pěvci (Passeriformes)
Čeleď flétňákovití (Cracticidae)
Hmotnost 340-400 g
Rozměry rozpětí křídel 80 cm
Výskyt Tasmánie – hustě zalesněná místa nebo vřesoviště alpinského typu
Potrava všežravec (hmyz, bobule)
Rozmnožování Z větviček a trsů trávy staví mohutná hnízda. Klade dvě až čtyři světlá vejce šedo-hnědé barvy s malými skvrnkami. Ptáčata se rodí holá a slepá, krmí je oba rodiče.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat