Domů » Zvířata » emu hnědý

emu hnědý

Dromaius novaehollandiae

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád pštrosi (Struthioniformes)
Čeleď emuovití (Dromaiidae)
Hmotnost 30-45 kg
Rozměry délka 150-190 cm
Výskyt Austrálie – otevřená krajina s křovinami
Potrava plody, semena, části rostlin, bezobratlí a drobní obratlovci
Rozmnožování Samice snáší 5-15 vajec, samec na nich sedí kolem 56 dní.
Zajímavost

Samec sedí na vejcích a následně se stará i o mláďata. Dospělci se sdružují do různě velkých skupin. Emuové velice rychle běhají a navíc výborně plavou.

Seznam adoptivních rodičů

  • Ema Píšová (Český Krumlov)
  • Alena Pešková (Chotěboř)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat