Domů » Zvířata » BAŽANT EDWARDSŮV

BAŽANT EDWARDSŮV

Lophura edwardsi

Kontinenty Asie
Skupina Ptáci
Řád hrabaví (Galliformes)
Čeleď bažantovití (Phasianidae)
Hmotnost 1050 až 1100 g
Rozměry cca 58 až 67 cm
Výskyt centrální Vietnam – horské lesy s hustým podrostem
Potrava plody, semena, výhonky rostlin, bezobratlí
Rozmnožování Samice snáší 4-7 vajec, mláďata se líhnou po 21 – 23 dnech.
Zajímavost

Patří mezi nejvzácnější bažanty, v přírodě je pravděpodobně již vyhuben. Obýval tropické horské lesy do výšky 600-900 m endemicky jen v části Vietnamu. Od roku 2010 nebyli v přírodě pozorováni. Zmizel zejména z důvodu úbytku biotopu, ale je také častou obětí lovců. Samec je tmavě modrý a na hlavě má malý bílou chocholku. Samice je nenápadně tmavohnědá. Žije monogamně.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.