Domů » Zvířata » výreček malý

výreček malý

Otus scops

Kontinenty Afrika, Asie, Evropa
Skupina Ptáci
Řád sovy (Strigiformes)
Čeleď puštíkovití (Strigidae)
Hmotnost 75-80 g
Rozměry délka 19-21 cm
Výskyt Afrika, Evropa, západní Asie – řídké lesy a křoviny
Potrava velké druhy hmyzu, drobní obratlovci, červi a měkkýši
Rozmnožování Samice snáší 2-8 vajec, na kterých sedí kolem 25 dnů.
Zajímavost

U nás se velice vzácně, ale pravidelně rozmnožuje na jižní a východní Moravě. Díky svému výbornému maskovacímu zbarvení často uniká pozornosti.

Seznam adoptivních rodičů

  • Děti z 8.MŠ Vysočánek, Žďár nad Sázavou (Žďár nad Sázavou)
  • Naděžda Mertová (Třebíč)
  • Referentky Centra spisové a archivní služby (Jihlava)
  • Olga Kopáčová (Praha)
  • 5.B ZŠ Luka nad Jihlavou (Luka nad Jihlavou)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat