Domů » Zvířata » veverka Pallasova

veverka Pallasova

Callosciurus erythraeus

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď veverkovití (Sciuridae)
Hmotnost 300-450 g
Rozměry délka těla 20-28 cm, délka ocasu cca 20 cm
Výskyt Jihovýchodní Asie – tropické deštné, subtropické i horské lesy.
Potrava Rostliny a všechny jejich části, občas hmyz, nebo ptačí vejce.
Rozmnožování Samice rodí po 47-50 dnech březosti až 4 mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

  • Petr a Tatiana z Brna
  • Anna Rybaříková (Vlašim )
  • Manželé Dvořákovi (Slatiňany)
  • Leontýnka Navrátilová (Osové)
  • Radim (Barchov)
  • Marek Zavadil (Lísek)
  • Milan Šimek (Brno)
  • Bety Palasová (Příbram)
  • Mirka Kujalová (Dolní Cerekev)

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.