Domů » Zvířata » tamarín vousatý šedavý

tamarín vousatý šedavý

Saguinus imperator subgrisescens

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď malpovití (Cebidae)
Hmotnost cca 500 g
Rozměry délka těla 23–26 cm, délka ocasu 35–42 cm
Výskyt Jižní Amerika – tropické deštné lesy na pomezí Bolívie, Brazílie a Peru
Potrava všežravec, živí se rostlinami a všemi jejich částmi včetně mízy, dále drobnými bezobratlými i obratlovci a ptačími vejci
Rozmnožování Samice rodí po cca 140 dnech březosti nejčastěji dvě mláďata.
Zajímavost

Žije v rodinných skupinách tvořených 4–15 jedinci. Tyto tlupy se mohou slučovat i s jinými druhy drápkatých opic, se kterými si nekonkurují, ale naopak často navzájem spolupracují.

Seznam adoptivních rodičů

  • Rodina Dvořákova (obec Svépravice )

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat