Domů » Zvířata » morče divoké

morče divoké

Cavia aperea

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď morčatovití (Caviidae)
Hmotnost 400-700g
Rozměry 16-35 cm
Výskyt Žije v Jižní Americe na křovinatých a travnatých plochách.
Potrava živí se nejrůznější rostlinnou potravou
Rozmnožování Mláďata se rodí velmi vyspělá, jsou osrstěná, vidí a mohou běhat. Za dva až tři dny už začínají přijímat pevnou stravu. S odchovem mláďat někdy vypomáhá i samec.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jihlavské plynárny s.r.o.
  • Kateřina Šťastná (Třebíč)
  • Jana Dvořáková (Okříšky)
  • Daniela a Beáta Zemanovi (Jihlava)
  • Tobiáš, Sebastián a Sofie Mátlovi (Luka nad Jihlavou)
  • Jakub , Kateřina, Matyášek Kodysovi (Jihlava)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat