medvěd malajský

Helarctos malayanus

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď medvědovití (Ursidae)
Hmotnost 30-70 kg
Rozměry délka 100-150 cm
Výskyt jihovýchodní Asie – tropické a subtropické lesy
Potrava všekazi, další bezobratlí, drobní obratlovci, rostliny a jejich plody, med
Rozmnožování Samice rodí po 95 dnech březosti 1-2 mláďata.
Zajímavost

Je nejmenším medvědem na světě. Žije samotářsky a aktivní je hlavně v noci. Jazyk má dlouhý až 30 cm. Vylizuje jím termity a mravence z jejich obydlí. Výborně šplhá po stromech hlavně za medem divokých včel.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 20 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat