kuskus novoguinejský

Phalanger gymnotis leucippus

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď kuskusovití (Phalangeridae)
Hmotnost 2,5-3 kg
Rozměry tělo 44 cm, ocas 33 cm
Výskyt Je endemitem Nové Guiney a Aruských ostrovů – obývá lesy i buš.
Potrava plody, bezobratlí
Rozmnožování Samice má vak namířený dopředu, mládě v něm zůstává zhruba 108 dní. Mládě z něj poprvé vyhlédne ve věku více než tří měsíců a ještě další zhruba čtyři měsíce se do něj vrací.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jakub Večeřa a Tereza Salátová (Znojmo)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat