Domů » Zvířata » klokánek rudohnědý

klokánek rudohnědý

Aepyprymnus rufescens

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď klokánkovití čtyřprstí (Potoridae)
Hmotnost 2,5-3,5 kg
Rozměry 70-80 cm
Výskyt Východní část Austrálie, travnatá a křovinatá buš.
Potrava Podzemní i nadzemní části rostlin, houby, občas drobní bezobratlí.
Rozmnožování Samice je březí 22-24 dnů, poté rodí jedno mládě, které nosí ve vaku dalších 110 dnů.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.