Domů » Zvířata » Klokan horský východní

Klokan horský východní

Macropus robustus robustus

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď klokanovití (Macropodidae)
Hmotnost 16–44 kg
Rozměry délka 1,1–1,9 m
Výskyt Austrálie – křovinatá buš, lesy podél potoků, skalnaté oblasti
Potrava tráva, listy a další části rostlin
Rozmnožování Samice rodí po 32 dnech 1 mládě, nosí je ve vaku 8–9 měsíců.
Zajímavost

Jeden z největších druhů klokanů. Před sluncem se ukrývá pod skalními převisy a ve skalách, které hlavně obývá. Výborně šplhá i skáče. Samci jsou silně teritoriální a na svém území tolerují pouze samice. Má nápadný pohlavní dimorfismus. Samice jsou šedivé a dosahují hmotnosti kolem 20 kg, samci jsou tmavě zbarvení a až dvojnásobně velcí a těžcí oproti samicím

Seznam adoptivních rodičů

  • Bertík Kovář (Němčice)
  • Děti z 8. MŠ Vysočánek (Žďár nad Sázavou)
  • Andrea Jelínková (Třešť)
  • Miroslav Oliva (Znojmo)
  • Jihlava Bohemians 1905 Fanklub Jihlava a Petanque S.K. Jihlava (Jihlava)
  • D.Klajbl (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat