Domů » Zvířata » hyena žíhaná arabská

hyena žíhaná arabská

Hyaena hyaena sultana

Kontinenty Afrika, Asie
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď hyenovití (Hyaenidae)
Hmotnost 40-45 kg
Rozměry délka 110 cm
Výskyt Arabský poloostrov
Potrava Je to všežravec. Loví hmyz a menší obratlovce, včetně suchozemských želv a dikobrazů.
Rozmnožování Od listopadu do února samci vyhledávají samice a páří se s nimi. Po březosti, která trvá 90 dní, vrhá samice 3-5 mláďat, která se, na rozdíl od mláďat hyeny skvrnité, rodí slepá.

Seznam adoptivních rodičů

  • Standa Hyena Caha (Bítovčice)
  • Eva Pelikánová, JUDr. (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 10 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat