Domů » Zvířata » Čája obojková

Čája obojková

Chauna torquata

Kontinenty Amerika
Skupina Ptáci
Řád vrubozobí (Anseriformes)
Čeleď kamišovití (Anhimidae)
Hmotnost 4 – 4,5 kg
Rozměry délka těla s ocasem 82 – 96 cm
Výskyt Jižní Amerika – střed kontinentu s travnatými bažinami, močály a okolí řek a jezer
Potrava rostliny a jejich části, občas drobní živočichové
Rozmnožování samice klade 2 – 7 vajec, na kterých sedí 43 – 46 dnů
Zajímavost

Čáji jsou příbuzné husám a kachnám. Dovedou dobře plavat i létat. Jsou to velmi hluční ptáci, kteří jsou ve své domovině občas chováni původními obyvateli jako hlídači obydlí, kteří dopředu hlasem upozorní na každou návštěvu. V ohbí křídel mají ostré drápovité ostruhy, které využívají k vzájemným soubojům.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.