Babirusa sulaweská

Babyrousa celebensis

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád sudokopytníci (Artiodactyla)
Čeleď prasatovití (Suidae)
Hmotnost 40-100 kg
Rozměry délka 100-130 cm
Výskyt ostrov Sulawesi (Celebes) – tropické lesy
Potrava všežravec, plody, semena, houby, bezobratlí a zdechliny
Rozmnožování samice rodí po 155-160 dnech březosti 1-2 mláďata

Seznam adoptivních rodičů

  • Milena Zelená (Pelhřimov)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat