Domů » Zvířata » Babirusa sulaweská

Babirusa sulaweská

Babyrousa celebensis

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád sudokopytníci (Artiodactyla)
Čeleď prasatovití (Suidae)
Hmotnost 40-100 kg
Rozměry délka 100-130 cm
Výskyt ostrov Sulawesi (Celebes) – tropické lesy
Potrava všežravec, plody, semena, houby, bezobratlí a zdechliny
Rozmnožování samice rodí po 155-160 dnech březosti 1-2 mláďata

Seznam adoptivních rodičů

  • Lukáš Šamal ( Jindřichův Hradec )
  • Jonáš a Matěj Drápalovi (Jihlava)
  • Ing. Dana Pokorná (Třešť)
  • Ludmila Protivinská (Brno)
  • MUDr. Nikola Sojková (Hluboký Důl)
  • Karolína a Jakub Královi (Jihlava)
  • Žáci, rodiče a zaměstnanci ZŠ Sokolov, Rokycanova 258
  • Milena Zelená (Pelhřimov)
  • Hana Koutná (Třebíč)
  • Lucie Milfaitová (Havlíčkův Brod)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat