ara hyacintový

Anodorhynchus hyacinthinus

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád papoušci (Psittaciformes)
Čeleď papouškovití (Psittacidae)
Hmotnost 1,5 – 1,7 kg
Rozměry délka kolem 100 cm
Výskyt malá oblast Jižní Ameriky (amazonský deštný les)
Potrava semena, ořechy a plody rostlin
Rozmnožování Samice snáší 2 vejce, délka inkubace je 27 – 30 dnů.
Zajímavost

Žije v trvalých párech, po období hnízdění se sdružuje do menších skupin nebo rodinných hejn. Hnízdí v dutinách stromů. Je to největší papoušek schopný rozlousknout i ty nejtvrdší ořechy. Dožívá se kolem 50 let života.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 5 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat