Domů » Zjistíme, že „všechno je možné“ a oslavíme Den zvířat

Zjistíme, že „všechno je možné“ a oslavíme Den zvířat

Zoo Jihlava zve všechny návštěvníky na dvě jedinečné akce, které se uskuteční na začátku října.

Zooložka Pavla Slavíčková z ostravské zoo nás 3. října od 17 hodin vezme na nezapomenutelnou cestu do Peru. V přednášce s názvem „Od pralesů po ledovce aneb Jak jsem přišla k motorovce“ se podělí o příběhy plné zábavy, dobrodružství a nečekaných situací z několikaměsíčního pobytu v peruánské Amazonii a v horské provincii Ancash. Dozvíte se, kolik lidí (a slepic) se vejde do dodávky, a objevíte, jak vypadá život v národě, který věří, že „todo es posible“ – všechno je možné. Tato přednáška bude zábavným pohledem na cestování po exotických krajích. Přednáška se bude konat v centru PodpoVRCH, rezervace na přednášku není nutná.

Ani letos nezapomeneme na Den zvířat, svátek věnovaný všem zvířatům světa. Ten se uskuteční v sobotu 5. října od 10 do 15 hodin. Navštivte náš zoostánek u Australské farmy a zjistěte, jak pěstování kávy a banánů ovlivňuje život divokých zvířat. Zároveň se dozvíte, jak férové obchodování (Fairtrade) může přispět k ochraně přírody a ke zlepšení podmínek pro lidi v rozvojových zemích.

Pro milovníky zvířat jsme připravili komentovaná krmení, kde se dozvíte více o životě našich zvířecích obyvatel: 10:30 – surikaty, 12:00 – lamy, 13:30 – medvědi. V 10:00 bude slavnostně zahájena Výstava na stromech, která představí význam certifikace Fairtrade. Tato značka zaručuje, že produkty jako káva, kakao, banány nebo bavlna byly vyrobeny v souladu se zásadami férového obchodu, a že při jejich pěstování byly dodrženy přísné sociální a ekologické standardy. Výstava bude v areálu Zoo k vidění až do 13. října 2024.

V centru PodpoVrch budete mít možnost shlédnout dokumentární film „Kávová budoucnost„, který přibližuje životy pěstitelů kávy v Latinské Americe a výzvy, jimž čelí v důsledku klimatických změn a ekonomických nejistot. Promítání proběhne v 11:00, 12:30 a 14:00. A po celý den nás bude bavit Hitrádio Vysočina.