Domů » Zoo Jihlava představila novou formu adopcí

Zoo Jihlava představila novou formu adopcí

Příznivci zoologické zahrady si budou moct koupit kousek svého tygra nebo poslat zvíře na dovolenou. Nové adopce přišel podpořit i František Mitáš z Horáckého divadla v Jihlavě.  

Nejen v současné době nám návštěvníci a příznivci zoo vyjadřují svou přízeň a snaží se nás podpořit. My si jejich pomoci velice vážíme, a proto jsme přemýšleli, jak udělat podporu zoo ještě zajímavější. Rozhodli jsme se proto rozšířit náš systém adopcí o produkt „Adopční puzzle“ a také můžou příznivci zoo po novém „Poslat zvíře na dovolenou.“

Protože adopce některých našich zvířat jsou finančně náročné, můžou si nyní zájemci díky naším puzzle koupit svůj „kousek“ zvířete a tak ho podpořit. Zakoupí si jeden dílek puzzle a napíšou nám, jak ho máme nadepsat. My ho pak nalepíme na příslušné místo a zašleme jim fotografii s umístěným dílkem. Po znovuotevření zoo si budou moct dílky koupit přímo v zoo, podepsat si je a vložit do skládačky sami. Po složení celého puzzle bude po dobu jednoho roku vystavené v blízkosti expozice tygrů.

První zvíře, které takto poskládáme, bude tygr. Myslíme si, že nejpovolanějším, kdo má vložit první dílek, není nikdo jiný než samotný tygr Šer Chán. Bude jím herec František Mitáš z Horáckého divadla v Jihlavě, který představuje roli Šer Chána v představení Kniha džunglí, které mohli diváci vidět i v naší zoo. „Každý, kdo má v sobě kousek tygra, měl by alespoň kouskem tygry podpořit,“ řekl představitel Šer Chána po tom, co podepsal a vložil první kousek puzzle do obrazu.

Puzzle nezůstanou jenom u tygra, postupně budeme skládat i další zvířata jako hrošíka, žirafy, hyeny nebo gibony. Kromě toho jsme připravili také projekt „Pošli zvíře na dovolenou.“ Jak by to vypadalo, kdyby se klokan vydal do Číny, pásovec do Egypta nebo žirafa do Itálie?

My jsme se rozhodli poslat naše zvířata na virtuální dovolenou, aby se podívala na místa, kde byste je nehledali. Tento projekt je formou podpory Zoo Jihlava. Zvířata fyzicky samozřejmě nikam neposíláme, jde o smyšlenou virtuální dovolenou. Po zakoupení dovolené dostane kupující elektronický pohled od vybraného zvířete i s krátkým pozdravem z dovolené.

Oba produkty jsou k zakoupení na našem e-shopu. Postupně budeme přidávat další adopční puzzle a rovněž pošleme i více zvířat na dovolenou.

Herec František Mitáš podepsal a vložil první dílek do adopčního puzzle.

 

text Simona Kubičková

foto Zuzana Pařízková