Domů » Zvířata » rosela žlutobřichá

rosela žlutobřichá

Platycercus caledonicus

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád Papoušci (Psittaciformes)
Čeleď (Psittaculidae)
Hmotnost 120-150 g
Rozměry 30-37 cm
Výskyt Tasmánie a přilehlé menší ostrovy, křoviny, lesy i bezlesá krajina.
Potrava Semena rostlin a jejich další části.
Rozmnožování Samice klade 4-5 vajec, jejichž inkubace trvá 19-23 dnů.

Seznam adoptivních rodičů

  • Miroslav Flodrman (Cejle)
  • Pavel Habásko

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.