Domů » Zvířata » papoušek zpěvavý

papoušek zpěvavý

Psephotus haematonotus

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád papoušci (Psittaciformes)
Čeleď (Psittaculidae)
Hmotnost 55–80 g
Rozměry tělo s ocasem kolem 27 cm
Výskyt vnitrozemí Austrálie – polopouště, pouště, suché lesy a křoviny
Potrava semena, listy a další části rostlin
Rozmnožování Samice klade 4–8 vajec, inkubace trvá 18–21 dnů.
Zajímavost

Často chovaný, otužilý druh menšího, hezky zbarveného australského papouška.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.