Domů » Zvířata » nosál bělohubý

nosál bělohubý

Nasua narica

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád Carnivora – šelmy (Carnivora)
Čeleď medvídkovití (Procyonidae)
Hmotnost 4,5 kg
Rozměry délka těla: 45-70 cm, délka ocasu: 50-60 cm
Výskyt Od jihozápadu USA až do Kolumbie, Ekvádoru a Peru – zalesněná území.
Potrava obratlovci, ovoce, mršiny, hmyz a vajíčka

Seznam adoptivních rodičů

  • Jan Seidler (Praha)
  • MVDr. Šárka Dolínková (Chotěboř)
  • Martina a Kryštof a Tomáš Adamcovi (Barvy 15, Brno)
  • Jiřina a Petr Přibylovi (Třebíč)
  • Jana Růžková (Pacov)
  • Radek Soška (Jihlava)
  • UČETNÍ KANCELÁŘ Ing. Hutař, s.r.o. (Hrotovice)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat