Domů » Zvířata » chvostan bělolící

chvostan bělolící

Pithecia pithecia

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď chvostanovití (Pitheciidae)
Hmotnost 1,7-2 kg
Rozměry 30-40 cm
Výskyt severní a centrální část Jižní Ameriky
Potrava ovoce a ořechy, žere také listy, med, hmyz a další drobné bezobratlé, vejce ptáků
Rozmnožování Samice rodí zhruba po 170 dnech březosti většinou jedno mládě, které kojí asi půl roku. Mládě je po narození šedohnědé, je-li to sameček, tak do dvou měsíců jeho srst zčerná.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat