berneška havajská

Branta sandvicensis

Kontinenty Amerika
Skupina Ptáci
Řád vrubozobí (Anseriformes)
Čeleď kachnovití (Anatidae)
Hmotnost 1,9 – 2,2 kg
Rozměry délka 56 – 71 cm
Výskyt Havajské ostrovy – pobřežní duny a lávová pole až 2000 m n. m.
Potrava trávy a další rostliny, plody, semena
Rozmnožování Samice snáší 3 – 5 vajec, doba inkubace je 29 – 31 dny.
Zajímavost

Žije převážně na souši a tak má zakrnělé plovací blány, delší nohy a nerada plave a létá. Vytváří trvalé páry, na hnízdě sedí samice, samec hlídá opodál. Je havajským endemitem (žije pouze na Havaji).

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat