Domů » Zvířata » pelikán bílý

pelikán bílý

Pelecanus onocrotalus

Kontinenty Afrika, Asie, Evropa
Skupina Ptáci
Řád veslonozí (Pelecaniformes)
Čeleď pelikánovití (Pelecanidae)
Hmotnost 10-13 kg
Rozměry délka 140-170 cm, rozpětí křídel až 300 cm
Výskyt jihovýchodní Evropa, Afrika a Asie
Potrava Živí se výhradně rybami, uloví jedince o hmotnosti až 1 kg.
Rozmnožování Samice snáší 2-3 vejce, sedí na nich 33 dnů.
Zajímavost

Pelikáni jsou výborní lovci ryb, které loví ve skupině. Ryby nejprve v půlkruhu naženou ke břehu a poté je v mělké vodě uloví. Několik velkých hnízdišť pelikánů se nachází i v jižní Evropě.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat